DOS NOUS DELICTES A FRANÇA
Aquest article de Ronald Sokol, ens parla sobre la nova llei que s’ha instaurat a França des del 2 de març i que ha creat una alta polèmica. Ja que, aquesta nova llei prohibeix tapar-se la cara en públic i incitar a una altre persona a tapar-se la cara.
Les raons donades pel govern Francès per tal de justificar aquesta llei son les de no permetre la inferioritat de les persones que es tapen la cara perquè es com si portessin un signe d’inferioritat que és incompatible amb els principis de llibertat, igualtat i dignitat humana defensats per la República Francesa. En canvi l’autor de l’article, R. Sokol, opina que el govern s’equivoca, ja que creu que les persones som lliures i tenim dret a expressar-nos i que el fet de portar la cara tapada no suposa cap problema de seguretat. Alhora de dictaminar aquest arguments l’autor es basa en Stuart Mill, el qual era partidari de distingir entre l’àmbit públic i el privat. Fent en el privat el que es volgués i en el públic també sempre i quan es respectes el principi del dany. Però, l’autor solament agafa la part que li interessa de la filosofia de Stuart Mill, perquè segons aquest la dignitat humana és el més important, cosa que vulnera el fet de portar el rostre tapat.
En conclusió l’autor del text critica aquesta llei per els arguments ja esmentats i evidentment, no hi esta d’acord. En canvi des del meu punt de vista, si que hi estic a favor de la llei perquè trobo que és una manera de fer una fissura en l’hermetissime de la religió musulmana, la qual col•loca a la dona en un paper molt inferior a l’home.
Dani Cantón
No hay comentarios:
Publicar un comentario